Home

Steenloper zomerkleed

Leer de steenloper herkennen (nog deels in zomerkleed

De steenloper komt vooral als doortrekker of wintergast in Nederland voor. De vogel broedt in het noorden van Europa, meestal langs rotsachtige kusten of in toendra langs de kust. Zowel het mannetje als het vrouwtje bebroeden de eieren en verzorgen de pas uit het ei gekomen jongen, maar daarna wordt de verzorging van de jongen geheel over gelaten aan het mannetje De steenloper (Arenaria interpres) is een vogel uit de familie Scolopacidae (strandlopers en snippen). Kenmerken. Deze vogel is een bontgekleurde, wat gedrongen vogel. Van onderen is hij wit en de bovenvleugel is roodbruin met witte schoudervlekken en een witte en brede. Theo Schreuder filmde deze foeragerende steenlopers op de zuidpier in IJmuiden. Dit is voor een groot deel nog hun zomerkleed. Langzaam 'trekken' ze hun wint.. Steenloper, in zomerkleed, anonymous, 1680 - 1720 brush, h 152mm × w 200mm More details. Color code: #BDAD7F Color code: #9A8A69 Color code: #E7E0CA Color code: #F9F9F3 Color code: #393731 Color code: #7F684D. Download image Collections with this work.

Steenloper in zomerkleed. Mooi op kleur klaar voor de zomer. 5 reacties. Spam of misbruik melden; blade zelf 10 mei 2013. Foutje k weet het k heb het gezien, kan er niks meer aan doen, de goeie foto staat eer ook op maar toch bedankt voor het kijken PFFFFFFFFFFFFFFFF. Steenloper in Zomerkleed *) Canon EOS 7D - 400 - f/13.0 - 1/400 - 420 mm . Normaal zie je ze veel in de winter op strand maar zomers zijn ze mooier en vaak op Texel te zien. Favoriet Vind ik leuk. Reacties (8) Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn . yotax op 29.

Steenlopers in half zomerkleed - Vroege Vogels - BNNVAR

Steenloper in zomerkleed. Foto ingezonden in de rubriek Dieren op de fotoswebsite ZeelandNet Foto. ZeelandNet maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies voor persoonlijke content en advertenties, voor sociale media en om uw bezoek te analyseren 3-aug-2019 - Deze pin is ontdekt door Christa Oostenrijk. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest De Steenloper voedt zich voornamelijk met kleine kreeftachtigen en schelpdieren. Ook vleesresten van niet helemaal opgegeten Mossels en Kokkels worden niet versmaad. Tijdens voedselschaarste zij ze weinig kieskeurig en kunnen zich dan voeden met aas, zoals aangespoelde dode vissen en andere dieren, zelfs met aardappelen en brood Steenloper Wetenschappelijke naam. Arenaria interpres. Engelse naam. Ruddy Turnstone. Rode Lijst :-Ramsar 1% : 1400 Broedpopulatie-Geschat maximum winter. 4600-5700 (2013-2015) Geschat maximum doortrek. 5000-9500, sep-jan (2012-2017

Google Arts & Culture features content from over 2000 leading museums and archives who have partnered with the Google Cultural Institute to bring the world's treasures online adult zomerkleed. Steenloper - Arenaria interpres. Vlieland - Haven (FR) 2015-05-15 Jorrit Vlot Steenloper - Arenaria interpres. Brouwersdam - Noordzeezijde - Middelplaat e.o. (ZH) 2007-05-03. via een rondje vorige week lauwersmeerna die warme dagen waar ik van heb genoten door per dag z,n 60 kilometer door de drie noordelijke provincies te hebben gereden op de brommer met een man of 6/7 nu maar ff weer tijd voor Zoom.wens jullie een fijn droog weekend gr jans Orde : Pleviervogels (Charadriiformes) Familie : Strandlopers (Scolopacidae) Lengte : 21 tot 24 cm SoortenBank.nl Biotoop.

Steenloper - Arenaria interpres. Oostende - Havengebied (WV) 2012-08-20 Roland François zomerkleed. Steenloper - Arenaria interpres. Noordzee - Zee te Oostende (WV) 2016-08-01 Roland François Mobiele applicaties. Gebruik onze gratis mobiele apps om waarnemingen in te voeren op je. Steenloper, 9-5-2004 Adult mannetje zomerkleed Maasvlakte, Slag Dobbelsteen, 11 februari 2007 De Steenloper is altijd een grappig diertje om te... Steenloper man ruiend naar zomerkleed, 25-5-2003 Adult winterkleed Canon EOS 40D met Sigma 50-500 @ 313mm, 1/500, f.8, -0.67, ISO 400. IJmuiden Zuidpier, 24-12-2007 Adult winterkleed Canon EOS 350D met Sigma 50-500 @ 313mm, 1/750, f.8, -0.67, ISO 400 Wetenschappelijke naam: Arenaria interpres (Linnaeus, 1758) Nederlandse naam: Steenloper Vogelgroep: Plevieren Veldkenmerken. 24 cm. Stevig gebouwde steltloper met opvallend getekende bovendelen, korte oranje poten, brede donkere borstband en korte, puntige snavel. Kop en nek wit met zwarte strepen op kruin; zwarte band over voorhoofd en ogen vloeit samen met borstband

Steenloper, in zomerkleed, anoniem, 1680 - 1720 - Rijksmuseu

plotseling een Steenloper weg uit de vegetatie van vooral Zeealsem Artemisia maritima. Het exem­ plaar was volledig in zomerkleed en bleef gedu­ rende mijn aanwezigheid op c. tien meter afstand al roepende rondjes boven mijn hoofd vliegen. In Cramp & Simmons (1983) wordt deze roep als de 'contactratel'omschreven. Het krachtige metaal-3 Steenloper Arenaria interpres (Linnaeus, 1758) Vogels Scolopacidae Arenaria Arenaria interpres Toon gerelateerde soort. Ondersoort; Steenloper ssp interpres - Arenaria interpres interpres; Soort Gezien in Oostkapelle - strand en zee t.h.v. Oranjezon midden. jaar. maand. alleen. File:Steenloper, in zomerkleed.jpeg. From Wikimedia Commons, the free media repository. Jump to navigation Jump to search. File; File history; File usage on Commons; Metadata; Size of this preview: 800 × 598 pixels Steenloper ssp interpres - Arenaria interpres interpres; Soort 1 adult zomerkleed foeragerend 2020-09-07 10:37: Johan Batist Brouwersdam - Noordzeezijde - Haventje Noord e.o. (ZH) goedgekeurd (automatische validatie.

Steenloper, zomerkleed ZeelandNet Fot

 1. De Steenloper komt vooral als doortrekker of wintergast in het Waddengebied voor. De vogel broedt in het noorden van Europa, meestal langs rotsachtige kusten of in toendra langs de kust. De beste plekken om de Steenloper te zien zijn net buitendijks, vaak aan de voet van de waddendijken of op en langs de golfbrekers
 2. g van gepaste maatregelen, naar buiten te kunnen gaan. Wij roepen iedereen op om de richtlijnen op te volgen, en vooral ook je verstand te gebruiken en je verantwoordelijkheid te nemen
 3. File:Steenloper, in zomerkleed.jpeg. From Wikimedia Commons, the free media repository. Jump to navigation Jump to search. File; File history; File usage on Commons; Metadata; Size of this preview: 800 × 598 pixels
 4. Het winterkleed is van de steenloper heel anders dan het zomerkleed. In het filmpje hieronder zie je het winterkleed, in dit filmpje de overgang naar het winterkleed en zo ziet het zomerkleed eruit
 5. Steenloper in zomerkleed Even uitgewaaid op het havenhoofd van Scheveningen. Deze Steenloper nog half in zomerkleed bleef net lang genoeg zitten voor een foto met de Canon. Gepost door Marcel van der Tol op 13:36. Geen opmerkingen: Een reactie posten. Nieuwere post Oudere post Homepage

Steenloper in zomerkleed ZeelandNet Fot

steenloper (Arenaria interpres) waar : zee en kust, meren, moeras : wanneer: wintergast + doortrekker: meest opvallende kenmerken: zomerkleed bont gekleurde rug met roodbruin, zwart en wit: verenkleed : snavel zwart, poten kort en oranje van kleur : snavel, poten, staart : winterkleed kop en rug grijsbruin met lichter gekleurde veerrande Steenloper (Arenaria interpres) De steenloper is een erg algemene en vooral erg tamme soort die je overal langs de kust kan vinden. Ze doen hun naam eer aan en zijn in Nederland vooral in de winter te vinden op bijvoorbeeld de pier van IJmuiden en andere zeehavens met basalt STEENLOPERS. Steenloper Arenaria interpres: FR Tournepierre à collier. EN Turnstone. DE Steinwälzer. Adult zomerkleed kop, keel en borst zijn roestrood, achterste deel buik en anaalstreek zijn wit - Adult winterkleed grijsgestreepte borst, flanken en onderstaartdekveren

Zomerkleed. 13,5-15 cm, spanwijdte 34-37 cm. Deze soort lijkt op: Bonte strandloper . Kanoet . Temmincks strandlopers hebben in het broedgebied te lijden van predatie van de nesten door stormmeeuw, steenloper (!), bonte kraai, wezel, mink, en vos. In Scandinavië neemt de omvang en kwaliteit van het broedhabitat af,. Doordat Steenlopers vrij tam zijn kun je ze goed bekijken. Ze scharrelen onverstoord langs de kust op zoek naar allerlei zeedieren (schelpdieren, wormen, zee-egels, etc.) en insecten. Met hun oranje poten, zwarte borst, witte buik en oranjebruine (zomerkleed) of bruinzwarte (winterkleed) bovendelen zijn ze makkelijk te herkennen Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland

Steenloper, Lauwersoog, 6 mei 2010 Klik op de foto voor een vergroting . Vorkstaartplevier, Ebrodelta, juli 2008, Klik Bonte strandloper, nog overwegend in zomerkleed, Breebaartpolder Klik op de foto voor een vergroting . Bosruiter, Ezumakeeg, 27 augustus 2005 Klik op de. Steenloper in zomerkleed. Lees meer. 0 x 418 Steenloper. Arenaria interpres. Vogels Blijf op de hoogte. Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto. Inloggen. Log in om te reageren Inloggen. Nog geen account? Registreer je nu. Reacties (1) riana5. Geplaatst op 12-05-2015 om 08:17. Steenloper. ajoosse. op 11-08-2016 Mannetje Steenloper in zomerkleed. Lees meer. 0 x 175 Steenloper. Arenaria interpres. Vogels Zeedijk Westkapelle (Zld), 31.07.2016 Blijf op de hoogte. Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto. Inloggen. Log in om te. Oranje-bruin zomerkleed. Adrian. op 21-04-2018 Deel op Facebook Deel op Twitter Is de steenloper 's-winters grijsbruin, nu verkleurt hij zich naar de zomerkleur: roestbruin gevlekt! 's-Zomers is alles wat uitbundiger! Lees meer. 0 x 340 Steenloper Arenaria interpres.

Bonte strandloper Vogelbeschermin

Paarse strandloper Vogelbeschermin

 1. Kemphanen: 16-04-2011: Beleven/Reusel: Ferry Duyvelaar: 132 kb : Kemphaan: 03-04-2011: Beleven/Reusel: Ferry Duyvelaar: 58 kb: man: Kemphaan: 24-08-2009: telpost.
 2. Steenloper Arenaria interpres (Linnaeus, 1758) Vogels Scolopacidae Arenaria Arenaria interpres. Soort 1 adult zomerkleed foeragerend 2020-04-24 09:56: Jean Pieters Oostende - Havengebied - Spuikom (WV).
 3. steenloper. ErikLindhout. op 14-05-2016 Deel op Facebook Deel op Twitter na de haas met 1 oor nu een steenloper met echt maar 1 poot. Lees meer. 2 x Mooi zo in zomerkleed ! Foto is wel heel licht !? Upload en deel je foto's Foto uploaden. Meer van deze fotograaf. Futen
 4. Photo credit: Putneypics via Visualhunt / CC BY-NC Arenaria interpres (Linnaeus 1758: Tringa interpres). Eng. turnstone. Ned. steenloper. Olson 2007 vermeldt een kleurtekening uit de 16e eeuw, Willughby 1676 is de eerste die de turnstone beschrijft, zie ook bij het genus. Linnaeus ziet de vogel in 1741 op het Zweedse eiland Gotland, weet niet dat Willughby hem al had: en Fogel, som jag.
 5. De steenloper is onmiskenbaar met zijn kenmerkende tekening op zijn kop en borst, oranjebruine met zwarte bovendelen, onder vrouw): De rosse grutto heeft een lange, iets opgewipte snavel en kortere poten dan de grutto. Mannetje is in zomerkleed van kop tot het onderste van zijn staart roodbruin (ros) getekend; vrouwtje is veel lichter
 6. paarse strandloper links en steenloper rechtsfoto van vanmorgen ons rondje lauwersmeer\bedankt voor de rea op m,n grutto gr jansOrde : Pleviervogels (Charadriiformes) Familie : Strandlopers (Scolopacidae) Lengte : 19 tot 22 cm SoortenBank.nl Biotoop : Zee en kust Toelichting Periode : WintergastDoortrekker Toelichting Aantal broedparen : GeenKenmerken De bovenzijde is grijsbruin met een.

In zomerkleed krijgt de paarse strandloper ook echt een paarse gloed over de veren, zeker bij zonlicht goed te zien. Ook zijn gele pootjes steken dan mooi af. De steenloper heeft een prachtige schudkleur tussen de rotsblokken.. Maar in zomerkleed wordt het wit op de kop en het oranje aan flanken nog mooier In de huidige tijd is het goed voor iedereen om, mits volgen van de maatregelen, naar buiten te kunnen gaan. Wij roepen iedereen op om de richtlijnen op te volgen, en vooral ook je verstand te gebruiken en je verantwoordelijkheid te nemen Blauwe reiger-nest met jongen-10776. Blauwvleugeltaling-m-100009. Blauwvleugeltaling-v-10000 ook via een rondje Lauwersmeerbedankt voor de rea op m,n vorige opname die van de steenloper gr jans. KemphaanOverige namen Ruff, Philomachus pugnaxOrde CharadriiformesFamilie Strandlopers (Scolopacidae)Status Jaarvogel. Zeer schaarse broedvogel; doortrekker in groot aantal; wintervogel in vrij klein aantalRode Lijst JaInformatieDeze spectaculairste aller weidevogels broedt bij voorkeur in.

Steenloper - vogelvisie

 1. Juveniel in nazomer lijkt op adult in zomerkleed. Vaak samen met Steenlopers. Zwemt vaker dan andere strandlopers en landt soms op het water. Geluid. Roep zacht 'wiet-wit'. In vlucht, vooral in het voorjaar, ook een zwaluwachtige triller. Voorkomen. Plaatselijk vrij algemene broedvogel. Schaarse en plaatselijke doortrekker en wintergast.
 2. Steenloper, adult zomerkleed, zeedijk - Westkapelle, 31 juli 2019. Foto: Corstiaan Beeke. De eerste Kleine Jager van het najaar vloog op 31 juli naar zuidwest bij Westkapelle (Erik-Jan Barten). Er werden in de eerste week van juli ongebruikelijk hoge aantallen Zwartkopmeeuwen gezien bij Westkapelle
 3. Selectie; Laatste foto's; Vogels. Per soort in Nederland. Aalscholver; Appelvink; Arendbuizer
 4. Photo about Ruddy Turnstone winterplumage flying; Steenloper winterkleed vliegend. Image of steltloper, wader, turnstone - 12904304

Deze foto's zijn gemaakt in 2013, hoofdzakelijk in Zeeland en de meesten op Walcheren en een aantal zijn ook geplaatst in het album 'vogels' bij de betreffende soort. Door op de foto te klikken krijgt u een vergroting Berichten over Zomerkleed geschreven door yemrev. Donderdag 25 september 2014 - Zuidpier, IJmuiden. Het strandseizoen zit erop: de badgasten zijn verdwenen en er is weer voldoende - en gratis - parkeergelegenheid Zilverplevieren, steenlopers en zwarte ruiters zien er in hun zomerkleed prachtig uit. De Engelse naam van de steenloper, turnstone past veel beter bij de vogel want hij kan geen steentje of schelpje voorbij lopen of het moet even omgedraaid of opgetild worden

30-jul-2016 - Prachtige foto's van de steenloper (Arenaria interpres), aangevuld met informatie over deze diersoort Zaterdagavond raakte ik aan de praat met Elma, en die had een paar leuke tips om naar toe te gaan. 1 daarvan was dus een Roodkeelduiker in Hellendoorn die erg goed te doen is. Ik bekeek meteen de foto's op waarneming, en zag inderdaad bijna beeldvullende opnames van deze duiker. Het bijzondere was nog dat ie bijna in volledig zomerkleed was 1 De overgang van het bruine winterkleed naar een roodbruin met zwartbruin zomerkleed is bij dit steenlopertje duidelijk begonnen. Scheveningen Haven. 4 Die palen zien er zo verschrikkelijk lekker uit na de vloed. 2 Een groen blaadje smaakt wel 5 Klaar met wassen, vleugels drogen! 5 Wassen maar!! 4 Deze steenloper doet zijn naam eer aan. 4 Na de vloed veel eten op het strand 2 steenloper 1. Fazant man en vrouw: Fazant vrouw: Fazant vrouw : Fitis: Fuut: Fuut : Fuut laag zwemmend: Fuut op nest: Fuut balts : Fuut juveniel: Fuut juveniel: Fuut juvenie

Deze Steenloper nog half in zomerkleed bleef net lang genoeg zitten voor een foto met de Canon. Een reactie posten Meer lezen Meer posts Mogelijk gemaakt door Blogger Marcel van der Tol Zoetermeer, Zuid-Holland, Netherlands. Jaren geleden heb ik deze blog gestart om te schrijven over mijn vogelfotografie Steenlopers in zomerkleed met oranje rugveren zien er vrolijker uit dan in hun donkere winterkleed. * Zwarte ruiter, Tringa erythropus, Spotted Redshank, Chevalier arlequin, Dunkler Wasserläufer * 's Winters zijn zwarte ruiters grijs met rode poten. In zomerkleed zijn ze nagenoeg geheel zwart Steenloper Grasmus Lepelaar Lepelaar moet het veld ruimen voor een Meerkoet Witte Kwikstaart Oehoe Goudhaantje en Pimpelmees Kleine Bonte Specht Gele Kwikstaart (vrouw) in winterkleed en man in zomerkleed. Jonge Pimpelmezen op een hek bij de Friezenberg. Grote Zilverreiger Fitis, Fluiter en het Vuurgoudhaantje. Keep, Koolmees (jong) en de. De overzomerende steenlopers zijn in het bont gekleurde en getekende zomerkleed. Elke zomer zitten wel enige steenlopers aan de Texelse Waddenzeedijk. De nachtzwaluw snort op zwoele zomeravonden. Steenloper: De steenloper komt voor in het noorden van het hele noordelijk halfrond, dus ook in Noord-Amerika. Nederland wordt zelfs bezocht door Noord-Canadese broedvogels. Hij foerageert op kenmerkende wijze, waarbij hij met zijn snavel allerlei materiaal (schelpen, steentjes, zeewier) omkiept om te kijken of er iets onder zit (vandaar de Engelse naam 'turnstone')

Steenloper - Wikipedi

Buiten-Beeld is een beeldbank en stockbureau voor natuurfotografie en stockfotografie, het fotoarchief bevat een fotocollectie van stockfoto's van mens en natuur, cultuurlandschappen, natuurgebieden, natuurbeleving, flora en fauna Steenloper Arenaria interpres 15-05-2015, Jorrit Vlot Vlieland - Haven: Bartrams Ruiter Bartramia longicauda 28-10-1995, Bram Rijksen Maasvlakte - (Voormalige) Vuu Drieteenstrandloper Calidris alba 03-05-2007, ruud wielinga Brouwersdam. Steenlopers zijn redelijk betrouwbare vogels. Meestal zijn ze daar waar je ze verwacht: aan de kustlijn of rond de haven. In deze tijd van het jaar kun je ook nog tegenkomen in zomerkleed, of in elk geval grotendeels. Aangezien ze niet zo schuw zijn, kun je je er meestal wel een tijdje fotograferend mee vermaken Steenloper zomerkleed Nederlandse naam: Steenloper Wetenschappelijke naam: Arenaria interpres Engelse naam: Ruddy turnstone Gefotografeerd: Hoek van Holland 29-08-2016

Vroege Vogels - Steenloper deels in zomerkleed - YouTub

De Steenloper is voor een regelmatige bezoeker aan de Zuidpier. een gewone en normale soort, terwijl het eigenlijk toch wel een mooie vogel is. Twee hele mooie soorten en beelden van de Drieteenstrandloper in zomerkleed. De Zuidpier blijft een machtige plek om vogels op het strand te fotograferen. De aanwezigheid van de pier zorgt voor. Deze strandloper is - vaak in het gezelschap van Steenlopers - aan zee te vinden op pieren, steenglooiingen en golfbrekers. Het zomerkleed is rossig-violet gevlekt, mede waardoor hij naast zijn algemene naam ook Violette Strandloper wordt genoemd In zomerkleed onmiskenbaar, maar buiten de broedtijd te verwarren met andere soorten. Broedt in het noorden van noordelijk halfrond en kent vele ondersoorten. Hiervan komen er in Nederland zeker drie voor: alpina, schinzii en arctica

Steenlopers die ook tot de steltlopers behoort is ietsjes groter zo'n 23 cm. Kenmerkend zijn de oranje poten en het bont vleugelpatroon, in het zomerkleed kleurt hij mooi oranjebruin. Steenlopers enPaarse strandloper: Paarse strandlopers en Steenloper: Zeehond Steenloper 30 maart 2014. Voor een strandloper heeft de Steenloper opvallend korte poten en een stevige, In het zomerkleed is de Kokmeeuw dankzij de donkerbruine kop een goed te herkennen meeuw. In de winter kleurt de kop echter wit, op een... lees verder Dieren van de wadde De Steenloper is nu helemaal in winterkleed en heeft het fraaie oranje verwisseld voor grijs. Steenloper - Arenaria interpres Heel anders dan het zomerkleed op de volgende foto , begin september op dezelfde locatie gemaakt Daarnaast zien we ca 40 bonte strandlopers waarvan ook veel exemplaren in zomerkleed. En dan zit er ook nog een flinke groep rosse grutto's waarvan ook velen in zomerkleed. helaas we zien er geen. Wel weer een groepje steenlopers, een kleine zilverreiger, nog enkele zilverplevieren en rosse grutto's. We besluiten de dag met de Plompe Toren Steltlopers Photo Gallery by twan at pbase.com comment |

Steenloper, in zomerkleed, anonymous, 1680 - 1720

Zilverplevier zomerkleed (Pluvialis squatarola) Zilverplevier (Pluvialis squatarola) Zilverplevier (Pluvialis squatarola) en Steenloper (Arenaria interpres) De visdiefjes vlogen steeds heen en weer. Wat zijn die snel om te fotograferen. Ik heb ook nog enkele grote sterns zien vliegen maar helaas geen foto De steenlopers waren al mooi in zomerkleed..... Steenloper: Steenloper: Steenloper: Schat van het strand: Steenloper: En dan nog weer de Paarse strandloper maar nu zonder zonlicht. Paarse strandloper: Paarse strandloper ===== Iedereen bedankt voor alle leuke.

Deze keer een serie Strand-Steenlopers. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. #1 Bontestrandloper. #2 Paarsestrandloper. #3 Steenloper Wat is de betekenis van PAARSE STRANDLOPER - Calidris maritima? Op Ensie, Encyclopedie sinds 1946, vind je 1 betekenis van het woord PAARSE STRANDLOPER - Calidris maritima. Door experts geschreven

Steenloper in Zomerkleed Dieren foto van Jan

Steenloper | Arnold Meijer

Steenloper in zomerkleed Vogel

Steenloper: Grote Franjepoot: voorkomen Dwaalgast met één geval: 13-17 oktober 2004, Starrevaart, Leidschendam, juveniel ruiend naar eerste winterkleed; Dit betreft tevens het eerste geval voor Zuid-Holland: Grauwe Franjepoot: Rosse Franjepoot: Middelste Jager: Kleine Jager: Kleinste Jager: Grote Jager: Zwartkopmeeuw: Dwergmeeuw.

september | 2013 | Alipobiolog

Steenloper

 1. der algemeen dan de steenlopers
 2. In zomerkleed is hij totaal anders maar je hebt geluk nodig om hem in Nederland in zomerkleed te zien. Steenloper (Arenaria interpres, Turne stone) De Steenloper heet in het Engels 'Turn stone' en dat is eigenlijk een betere naam (hoewel hij ook best wel veel op stenen loopt)
 3. der makkelijk aflezen, maar na wat moeite lukte het me om met zekerheid vast te stellen dat het dezelfde vogel was als twee dagen geleden. Mijn hoogtepunt van de dag waren vier Sneeuwgorzen foeragerend op het vloedmerk; mijn eersten dit seizoen (hieronder)

Steenloper Sovon.n

 1. Deze Steenloper had in tegenstelling tot zijn soortgenoten nog een groot deel van het zomerkleed aan. Steenloper - Arenaria interpres - Hoek van holland. Hier twee Steenlopers in vergevorderd winterkleed. Steenloper - Arenaria interpres - Hoek van Holland
 2. 18-20 juni 2006, zomerkleed, Lentevreugd, Rijskdorp, Wassenaar (op 18 juni ook langs trektelpost de Vulkaan, Den Haag) Koereiger: voorkomen Dwaalgast. Tot 1 januari 1997 werd de soort door de CDNA beoordeeld, en tot die tijd is er slechts één aanvaard geval: 4 - 6 november 1994, Wassenaar. Na 1997 zijn er nog drie meldingen
 3. Aan Brouwersdam lieten steenlopers en paarse strandloper zich mooi zien. We werden ook verwend door twee zwarte zeekoeten, zowel in winter- als in zomerkleed. Aan de Kwade Hoek zaten verschillende lepelaars en krombekstrandlopers. Een mooie afsluiter van deze prachtige dag

Op deze blog kunt u de belevenissen over mijn natuurwandelingen lezen én zien. Kortom: alles wat mij buiten boeit. Weergegeven in woord en beeld Steenlopers op stenen, Prachtige foto van de vliegende meeuw, en wat zijn die steenlopertjes toch mooi in hun zomerkleed groetjes Ghita. Ghita. 8 juli 2018 at 11:59 2 jaar ago Hele mooie impressie van jullie fietstocht, Wil. Fijne beelden en goed om te zien allemaal!!! Groeten, Larry. Larry In het voorjaar zijn doortrekkers als Draaihals en Zwarte Wouw goed mogelijk en natuurlijk zijn de gebieden aan de Waddenzee bij hoogwater gevuld met een keur aan steltlopers als Zwarte en Groenpootruiter, Kemphaan, Bonte, Kanoet en Drieteenstrandloper, Bosruiter en Witgatje, waartussen altijd kans bestaat op een Gestreepte Strandloper of, zoals in april 2011, een adult zomerkleed Kaspische. Maak kennis met het keramische werk van Deet Kraay uit Den Burg op Texel. Haar specialisatie ligt bij het afbeelden van vogels in hun natuurlijke grootte en kleuren Nederlands: Er zijn maar weinig plaatsen op deze planeet waar een vogelaar getuige kan zijn van een massaconcentratie van meer dan honderdduizend steltlopers in hun zomerkleed. Westhoek aan de Waddenzee is zo'n plek. Als je een bezoek zorgvuldig plant in mei of (bij voorkeur) tussen de derde week van juli en de eerste week van september

 • Langoustine kopen Sligro.
 • Game muis Logitech.
 • Pijn na verwijderen likdoorn.
 • Verf uitharden versnellen.
 • Stagevergoeding Universiteit Leiden.
 • Stomaproducten.
 • Trey parker films en tv programma's.
 • HEMA bureau accessoires.
 • Voornaamswijziging.
 • Onderhoud grind oprit.
 • TV ghosting FIX.
 • Speelgoed rage jaren 80.
 • Verjaardagskaart kind 1 jaar.
 • Remote Mouse pro.
 • Fotomodel voor een dag.
 • Brasseur Zwijndrecht.
 • Vaseline onder ogen.
 • Stamboom Liechtenstein.
 • Miranda Cosgrove imdb.
 • Pletbaarheid tabletten.
 • Belgische nationaliteit na 5 jaar.
 • Paraberksyndroom prikkelbare darm syndroom.
 • Mijn eerste woordjes VTech.
 • Keramische tegels parketlook.
 • ANWB fietszadel test.
 • Photoshop vrijstaand maken met pad.
 • Dermatitis palmoplantaris.
 • Alchemist wiki.
 • Geboortekaartjes jaren 80.
 • Ares god Romeinse naam.
 • Spray Cans.
 • Vangkooi maken.
 • Sparta elektrische fiets.
 • Sony Bravia OLED 55 inch.
 • Kosten opgraven en herbegraven.
 • Le farine.
 • Stabilisé maken met schop.
 • Jut en Jul Valkenburg.
 • Leerkrediet UGent.
 • Galapagos producten.
 • Bosbad Hoeven animatie.